Jan 08

Vă rog, români! (Please, romanian people!)

Timisoara_22dec1989

(english version below)

Vinzi o dată, obții bani o dată!

Vinzi în mod repetat, obții bani în mod repetat!

Câștigi o parte din fiecare vânzare făcută de către alții, și nu vei fi nevoit să vinzi, nici o singură dată și nici în mod repetat, pentru a obține bani în mod repetat!

NU obții bani dacă ceva, orice, NU este vândut!!! Chiar și TIMPUL în care muncești ca angajat este vândut, și obții bani PENTRU ACEL TIMP (sau, salariul tău este plătit oricum altfel decât pe oră/ pe zi/ pe lună/ PE UN ANUMIT TIMP?)! Sunt de acord că influențezi cât de mulți bani obții pentru acel timp adăugând abilități acelui timp, dar vinzi în primul rând timpul în care pui în practică acele abilități! (!) 

Așa că, sau faci ceva de valoare pentru care alții vor plăti (adică, produci), sau ajuți suficient de mulți oameni să obțină ceva de valoare pentru care vor plăti (adică, vinzi și/ sau câștigi un comision), dar nu cere de pomană, nu cere altora să îți dea pe gratis sau pentru un preț mai mic, nu fi deranjat de faptul că prețurile sunt ”mari” (”mari” comparativ cu ce?  ), pentru simplul motiv că tu nu ești capabil/ nu vrei să produci sau să intermediezi ceva de valoare, ceva pentru care oamenii vor vrea să plătească!

Vă rog, români, realizați că acesta este motivul pentru care ați luptat în ’89, pe lângă libertate. Ați luptat pentru libertatea de a face/ intermedia dacă ați dori să faceți/ să intermediați. Acum, doar faceți-o, sau n-o faceți… Dar NU VĂ MAI PLÂNGEȚI!!! (!) 

(english version)

Sell once, get money once!

Sell repeatedly, get money repeatedly!

Earn a share from every sale made by others, and you are not required to sell, neither once nor repeatedly, in order to get money repeatedly!

You DON’T get money if something, anything, is NOT sold!!! Even THE TIME you work as an employee is sold, and you get money FOR THAT TIME (or, is your salary paid any other way than hourly/ daily/ monthly/ TIMELY based?)! I agree you influence the amount of money for that time adding skills to the time, but you primarily sell the time in which you manifest those skills! (!) 

So, either make (produce) something of a real value, something other people will pay for, or help enough people get something of a real value, something the people will pay for (sale and/ or earn a share), but don’t ask for a dole, don’t ask from others to give you for nothing or at a lower price, don’t mind for the prices ”being high” (”being high” compared to what?  ), for the simple reason that you are not able/ willing to make or intermediate something of a value, something the people will want to pay for!

Please, romanian people, realize that this is what you did fight for in ’89, besides the freedom. You did fight for the freedom to make/ intermediate if you are able/ willing to offer/ intermediate. Now, just do it, or don’t do it… But DO NOT COMPLAIN!!! (!) 

Mar 16

Mai bine sau mai rău?

Mai prind câte un articol în presă, online dar și offline, sau câte un reportaj la televizor în care oamenii sunt întrebați, pe stradă, dacă ei consideră că lucrurile se îndreaptă într-o direcție greșită sau corectă. Cel mai probabil reportajele filmate sunt ”periate”, și chiar dacă majoritatea răspunsurilor sunt ”apocaliptice”, prevestitoare de ce e mai rău, reportajele sunt oricum curățate la montaj de ”rătăcitele” răspunsuri în care cineva spune că lucrurile se îndreaptă într-o direcție bună.

Astfel de sondaje de opinie au invariabil, eventual doar în proporții diferite, un rezultat în care răul învinge binele. Și este oarecum de așteptat. Dar, din păcate, nu ne ajută la nimic să ne îmbătăm cu apă rece, și să credem că lucrurile se îndreaptă într-o direcție greșită.

Pentru că lucrurile evoluează, se îmbunătățesc. Tehnica, medicina, știința în general, totul evoluează, ne sunt permise, prin descoperirile făcute și care se fac permanent, lucruri inimaginabile până în urmă cu doar câteva zeci de ani. Sau bunica voastră are cumva o expresie complet împăcată și înțelegătoare, și niciun mușchi nu i se clintește pe față când o rogi să folosească telefonul tău, sau dacă îți pornești calculatorul? Presupun că zilnic, sau măcar săptămânal, ea te apelează video, ca să te și vadă pe ecran, în timp ce te aude. Ori bolnavii de (zeci de) ani de zile nu au și nu au avut vreodată șansa de a trăi ziua în care se va fi descoperit un medicament sau tratament pentru boala lor?

Concluzia mea este că lucrurile sunt bune, se îndreaptă spre o direcție corectă, ne este mai bine, lumea în care trăim ne oferă tot mai multe și tot mai multe posibilități, dar din moment ce pentru toate acestea e nevoie de schimbare, singurul lucru rău este că majoritatea dintre noi nu e în stare să se adapteze la schimbări. Oamenii nu țin pasul cu noul, și atunci pe bună dreptate că schimbările nu le folosesc la nimic, ba îi chiar încurcă, pentru că îi scot din zona de confort, și invariabil vor pierde bani și oportunități, stilul lor de viața va stagna sau se va duce la vale, și evident, întotdeauna vor fi vinovați cei care s-au adaptat. Că au făcut-o fără grija ”celor mulți”, ba chiar le-au luat ”de la gură” ca să își ”umple lor burțile”.

Nu-i așa că vă sună cunoscut?

Feb 21

Contribuții la fondul de pensii – toată lumea, cât mai mulți

Ieri dimineață eram în mașină, și numai ce găsisem un loc de parcare. Parchez, trag frâna de mână, și până să opresc și motorul, prind din zbor următoarea idee, la radio (Europa FM, dar mai puțin relevant):

Un parlamentar (nu mai rețin acum care) a propus ca și românii care au muncit într-o formă sau alta, la negru sau nu, în afara granițelor țării, să aibă posibilitatea de a contribui retroactiv la fondul de pensii pe o perioadă de maximum 15 ani. Spunea el, parlamentarul, că ar fi corect față de acești români și nimeni dintre ei nu ar trebui exclus de la plata contribuțiilor la fondul de pensii, fie și retroactiv.

Deci, în opinia domnului parlamentar (de-ați știi cât de rău îmi pare că nu i-am reținut numele…) nu contează unde și cum faci banii, dumnealui i se pare corect ca oricine, dar oricine să poată contribui chiar și retroactiv la fondul de pensii. Păi în cazul acesta, eu mă duc prin ”străinătățuri”, bag frumos de un jaf, de un furt, de ceva grosolan, vin și plătesc retroactiv ”cât vrea mușchiul meu”, și mi-am asigurat pensia. Muncă, o zi sau două-trei, apoi trai pe cârca statului niște ani de zile buni.

Numai mie mi se pare că fondul de pensii se prabușește? Că altfel, de ce ar avea nevoie de astfel de venituri?

CARITAS? Spălare de bani? Serios, doar mie mi se pare așa?

Sep 26

Umanitar

O familie suferă.

Acești oameni suferă pentru că vremurile grele, și boala, nu au ocolit-o pe cea mai tânără dintre ei, pe Adina. Adina este fiica Mihaelei și a lui Costel BLEOTU. Mihaela este medic pediatru iar Costel este inginer (din păcate nu știu să vă spun exact specializarea). Cu toții trăiesc în frumosul orășel al copilăriei mele, Făget, jud. Timiș.

Adina a venit pe lume în 31.10.1992. Acum 7 ani a trecut de prima operație de transplant de rinichi. Rinichiul a fost donat de către mamă, de Mihaela. Acum Adina trebuie să facă a doua operație, pentru că rinichiul a cedat, și de 3 ori pe săptămână e necesară dializa. De data aceasta, donator va fi tatăl. Cel mai mult m-a impresionat faptul că Adina a plecat de pe patul de spital către examenul de admitere la Facultatea de Medicina. Imediat după o astfel de dializă. Operația de transplant se impune de urgență, va avea loc în Ungaria, la Szeged, și pe lângă toate îngrijorările legate de reușita operației, de organizarea ei, de transport și de cazare, de ingrijirile pre și post operație etc. se adaugă cele financiare. Așa că, vă rog, într-un gest umanitar, să îi ajutăm cu o vorbă de încurajare și un gând bun scrise mai jos, și să îi ajutăm chiar și financiar, dacă este posibil.

Datele suplimentare despre Adina și familia ei sunt:

BLEOTU Costel și Mihaela,
0722 943 621 (Mihaela)

Conturi deschise la Banca Transilvania:

Cont în LEI: RO 27 BTRL 0360 1201 1490 87XX
Cont în EUR: RO 02 BTRL 0360 4201 1490 87XX

Haideți să o ajutăm pe Adina să nu mai piardă timp prețios din viață, făcând dializă, haideți să îi ajutăm pe părinții ei să nu mai simtă durere când își văd copilul în suferință.

Mulțumesc în numele unor oameni care speră la zile mai bune.

Older posts «

Bad Behavior has blocked 12 access attempts in the last 7 days.